Keuringen

Bij TSB kunnen we u helpen bij het verkrijgen van certificeringen en voeren we daarvoor ook keuringen uit, zoals de APK en hebben we een tachograafservice.

APK

TSB is een door het Rijksdienstwegverkeer erkend APK-keurstation die de jaarlijkse wettelijk verplichte APK-keuringen uit mag voeren. De werkplaats heeft een erkenning voor zowel APK1 (zwaar) en APK2 (licht). De werkplaats beschikt onder andere over roetmeetapparatuur, spelingsdetectorbank en een digitale remmenbank.
De monteurs zijn opgeleid en bijgeschoold volgens de nieuwe normen en certificeringen, waardoor uw bedrijfswagen een betrouwbare en kwalitatief volwaardige keuring ondergaat.

Bij mogelijke mankementen die door de keuring naar voren komen, volgt er altijd eerst overleg met de klant. Er kan vervolgens een prijsopgave worden gemaakt, waardoor u nooit voor verrassingen komt te staan.

Voor meer informatie over keuringseisen kunt u kijken op www.rdw.nl.

Keuring en onderhoud autolaadkranen en laadkleppen

TSB is een door RAI/TÜV erkend keuringsstation dat autolaadkranen en laadkleppen mag keuren. De monteurs zijn opgeleid en bijgeschoold met de nieuwste technieken die nodig zijn om een gedegen keuring uit te kunnen voeren.

Rijksdienstwegverkeer heeft nog geen wettelijk verplichte keuring vastgesteld. Toch zijn er veel verzekeringsbedrijven en Arbodiensten die deze jaarlijkse keuring wel verplicht stellen. In een jaarlijkse keuring kunnen gebreken en mankementen vroegtijdig getraceerd worden, waardoor de veiligheid gewaarborgd blijft.

Keuring en onderhoud
Alle merken en typen autolaadkranen komen in aanmerking voor de keuring. Bij laadklepkeuringen betreft het een LPK-keuring.

Bij deze keuring komen een aantal aspecten aan bod:

  • Testen van slangen, veiligheidsventielen en cilinders.
  • Beproeving middels gewichten.
  • Controle op de aanwezigheid van een duidelijke handleiding.

 

Na keuring ontvangt de klant een officieel keuringsrapport, waarin alle mankementen beschreven staan. Een kraankeuring of laadklepkeuring moet 24 uur van te voren worden aangemeld bij de RAI/TÜV -instantie. Dit in verband met een mogelijke steekproefcontrole.

De werkplaats in ingericht om het onderhoud aan autolaadkranen en laadkleppen op een vakkundige wijze uit te kunnen voeren. Naast alle benodigde apparatuur zijn ook de monteurs opgeleid en bijgeschoold in deze specialistische onderhoudswerkwijze. Alle onderdelen, van een oliepomp tot een steen- of mestgrijper, kunnen bij TSB worden onderhouden of gerepareerd. Als er storingen zijn, dan kunnen de monteurs middels moderne apparatuur deze opsporen.

TSB beschikt over apparatuur om zelf hydrauliek olieslangen te kunnen namaken of in te korten. Het magazijn beschikt over een groot assortiment olieslangen en koppelingen. Tevens is het mogelijk om hydrauliek cilinders te laten reviseren. 

Tachograafservice

De tachograafkeuring is een aparte keuring die wettelijk verplicht is. Diverse monteurs zijn opgeleid en bijgeschoold om deze driejaarlijkse keuring gedegen uit te kunnen voeren. Daarnaast heeft het magazijn de meest voorkomende tachografen en onderdelen op voorraad, waardoor de reparatie of vervanging geen oponthoud ondervindt.

TSB onderhoudt niet alleen de nieuwste digitale tachografen, maar ook voor de analoge tachografen heeft TSB de kennis, juiste gereedschappen en onderdelen in huis om deze te kunnen repareren.

Kunnen we u helpen?

Interesse in een van onze diensten of producten? Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken.