Onderhoud & reparatie

Aircoservice

Het is bij TSB mogelijk om totale aircosystemen te laten onderhouden en repareren.

Het onderhoud aan een aircosysteem is bij TSB een jaarlijks aandachtspunt bij onderhoud en APK. De aanwezige apparatuur in de werkplaats biedt de mogelijkheid om een aircosysteem volledig te onderhouden.

Dit houdt in:

 • Airco afvullen, vacuümeren en testen.
 • Het vernieuwen en repareren van alle componenten.
 • Mogelijkheid om lekkages op te sporen, door middel van een fluorlamp.

Banden

De mogelijkheid tot het complete onderhoud van banden is binnen TSB nog in ontwikkeling. De verwachting is dat medio 2008 de werkplaats zal beschikken over een volledige uitrusting, waardoor het onderhoud van banden geheel in eigen werkplaats zal gaan gebeuren.

Momenteel besteedt TSB het volledige onderhoud van banden uit aan een betrouwbaar bedrijf. Hiermee biedt TSB de service tot het vernieuwen en balanceren van banden en het uitlijnen van uw truck.

Uitlijnen

Binnen Truckservice Bergharen zijn ze ook specialist op het gebied van uitlijnen. Mede door de samenwerking met de Kobus Uitlijngroep hebben ze een specialist in huis die uw Truck, Trailer of personenwagen kan uitlijnen.

Dit wordt gedaan met de modernste apparatuur, speciaal ook voor het grotere werk aan uw truck en trailer.

Wanneer uitlijnen?

 • Na aanschaf van nieuwe voertuigen zowel trucks als trailers
 • Na het vervangen van stuurkogels
 • Na het vervangen van gebroken veerpakket
 • Na het vervangen van veerpennen en veer pen rubbers

 

Waarom uitlijnen?

 • Om brandstof te besparen
 • Om banden slijtage te verminderen
 • Om onderhoudskosten te reduceren
 • Om comfort te verhogen
 • Om de veiligheid te verhogen

Carrosserie

Carrosseriewerkzaamheden aan een truck en trailer omvatten bij TSB vele facetten:

 • (aluminium) laswerkzaamheden
 • Het monteren van nieuwe vloeren in laadbakken.
 • Zowel hout, aluminium en stalen vloeren.
 • Reparatie en onderhoud van Walking Floors.
 • Herstelwerkzaamheden van lopende band laad- en lossystemen.
 • Reparatie van zeilen, stofdoeken en netten.
 • Reparatie en onderhoud van Walking Floors
 • TSB kan een Walking Floor in een trailer repareren en onderhouden.


Een Walking Floor is een constructie in een truck of trailer dat het laden en lossen van goederen vergemakkelijkt. Bij een Walking Floor is de vloer van de trailer opgedeeld in smalle gedeeltes. Deze kunnen afzonderlijk van elkaar bewegen (voorwaarts en achterwaarts), waardoor de goederen in de trailer worden verplaatst. Een Walking Floor werkt op een hydraulisch systeem.

Elektronische diagnose stellen

De ontwikkeling van de elektronica op en in een truck gaat razendsnel. Er is een ware digitale revolutie gaande, waarbij de meest voorkomende systemen op een truck een elektrische of via canbus worden aangestuurd. Voor een onderhoudsbedrijf als TSB is het van groot belang om met deze vernieuwingen mee te gaan.

TSB heeft veel geïnvesteerd om de klanten van dienst te kunnen blijven, ook als zij de meest geavanceerde elektronische apparatuur op en in hun truck hebben. De werkplaats van TSB in het bezit is van specialistische computerdiagnoseapparatuur voor het opsporen van kleine tot grote storingen. Ook het kalibreren van de diverse aanwezige componenten of inleren van nieuwe onderdelen kan door deze diagnoseapparatuur worden uitgevoerd. De monteurs zijn opgeleid en bijgeschoold in het toepassen van deze specialistische reparaties op alle merken trucks en trailers.

Bij elke onderhoudsbeurt zal in overleg met de klant diagnoseapparatuur worden aangesloten om storingen voortijdig te kunnen traceren. Tevens kan er tijdens deze diagnose een eventuele onderhoudsinterval opnieuw worden ingesteld.

Onderhoud & revisie

Het onderhoud van een truck en trailer omvat vele specialismen. TSB kan het volledige onderhoud verrichten. Daarnaast onderscheidt TSB zich door de klant de mogelijkheid te bieden om motoren, versnellingsbakken en differentieels in de eigen werkplaats te laten reviseren. Dit vakmanschap geeft de klant meer mogelijkheden als er gebreken zijn aan de motor, versnellingsbak of differentieel.

Remmenservice

Een belangrijk aspect van een truck en trailer zijn de remmen. Het remsysteem moet goed functioneren om de veiligheid van de chauffeur en de medeweggebruikers te waarborgen.

TSB repareert en controleert alle soorten en typen remsystemen voor zowel truck en trailer. Voor deze service is de werkplaats in het bezit van een remmenbank , een remvertragingsmeter en geavanceerde diagnoseapparatuur voor het uitlezen van storingen. Het is daarnaast ook mogelijk om de remvertraging van diepladers en andere bijzondere voertuigen te kunnen meten.

Niet alleen de afzonderlijke remmen van de truck en trailer zijn belangrijk, maar ook de harmonisatie tussen de truck en trailer is van groot belang.
Harmonisatie zorgt ervoor dat tijdens het bedienen van de remmen alle remdrukken op de wielen van zowel truck als trailer gelijk zijn. Hierbij wordt de trailer altijd eerder geremd om scharen te voorkomen. TSB kan middels digitale en analoge drukmeters deze harmonisatie meten en opnieuw afstellen.

ABS en EBS komt steeds vaker voor op truck en trailer. Het is belangrijk om deze systemen goed te onderhouden om de veiligheid tijdens het rijden te garanderen. Om deze systemen te kunnen uitlezen, is TSB in het bezit van diagnoseapparatuur om storingen te kunnen traceren en op te lossen.

Kunnen we u helpen?

Interesse in een van onze diensten of producten? Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken.